ΕΚΟΨΑΝ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ;

Πριν μερικούς μήνες, η ΕΠΑΘ (Εταιρεία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης) διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου στο μακροχρόνια άνεργο γείτονά μας Α., αφαιρώντας του έτσι τη δυνατότητα να εκπληρώνει καθημερινά βασικές ανάγκες θέρμανσης και υγιεινής. Για να του επανασυνδέσουν την παροχή αερίου, του ζητούσαν 170 ευρώ εγγύηση έναντι κατανάλωσης και 86 ευρώ τέλη επανασύνδεσης, πέρα από τις μηνιαίες δόσεις αποπληρωμής του ποσού που χρωστούσε.

Μετά από παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της ΕΠΑΘ στη Μοναστηρίου, η εταιρεία δέχτηκε να του συνδέσει την παροχή αερίου με ευνοϊκότερο διακανονισμό. Πριν λίγες μέρες όμως, και ενώ ο Α. αδυνατούσε να πληρώσει κάποιες δόσεις, του ξανακόψαν την παροχή αερίου.

Σε μια τέτοια περίοδο που η επιβίωση καθίσταται ολοένα και πιο δύσκολη και οι κοινωνικοί ανταγωνισμοί οξύνονται, η ΕΠΑΘ αποτελεί μια ακόμα δημόσια επιχείρηση που παίρνει επιθετική στάση απέναντι σε όσους ‘’δεν την βγάζουν’’. Το ύψος των προστίμων και των τελών επανασύνδεσης, δείχνουν την τιμωρητική λογική της εταιρίας προς αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν για θέρμανση.

Επειδή δε σκοπεύουμε να αφήσουμε μόνο το γείτονά μας στους ‘’λογαριασμούς’’ του με την ΕΠΑΘ, οργανώνουμε  την Τρίτη 05/03 στις 10:00 πμ. παρέμβαση στα γραφεία της ΔΕΠΑ (δίπλα από τον ΟΑΕΔ, Παπαναστασίου με Μπότσαρη) διεκδικώντας:

  • άμεση επανασύνδεση της παροχής φυσικού αερίου και
  • ευνοϊκότερο διακανονισμό όσον αφορά την εκπλήρωση της οφειλής για το γείτονά μας

Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Κατοίκων Τούμπας

 Κάθε Τετάρτη στις 19:00 στο Κοινωνικό κέντρο Αγώνα,

Σινιόσογλου 22, Κάτω Τούμπα

Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης: 6976906286

                                              www.toumba.espivblogs.net

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *