Πρακτικά Συνέλευσης Τετάρτης 19/09/12 + κείμενο παρέμβασης στην ΔΕΗ της Παπαναστασίου Δευτέρα 24/9 στις 10:00

Πρακτικά συνέλευσης Τετάρτης 19/09/12
 Ενημερώσεις
  • Aπό τις κινητοποιήσεις στη Χαλκιδική ενάντια στα μεταλλεία χρυσού. Συγκεκριμένα για παρέμβαση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους διωκόμενους των προηγούμενων κινητοποιήσεων, την Πέμπτη 20/09 στον Πολύγυρο.
  • Η επόμενη συνέλευση του Ανοιχτού Συντονιστικού ενάντια στα μεταλλεία χρυσού θα γίνει στο χώρο του Κοινωνικού Κέντρου Αγώνα, τη Δευτέρα 24/09 στις 17:30.
  • Κάλεσμα των Πρωτοβάθμιων Σωματείων για πορεία στην περιοχή της Τούμπας την Τρίτη 25/09 στις 18:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας. Η πορεία έχει ως στόχο την προπαγάνδιση της Γενικής Απεργίας της Τετάρτης και παράλληλα αντιφασιστικό χαρακτήρα.
  • Για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων στα νοσοκομεία της πόλης σχετικά με την απλήρωτη υπερεργασία του υγειονομικού προσωπικού και τη συνολική υποβάθμιση της παρεχόμενης φροντίδας.
 Αποφάσεις
  • Συνδιαμορφώθηκε κείμενο για την υγεία και αποφασίστηκε παρέμβαση-μοίρασμα του κειμένου στοΙπποκράτειο, την Παρασκευή 21/09 στις 11:00, ώρα που έχει καλεστεί συνέλευση των γιατρών. Το ραντεβού είναι στις 11:00 στην πύλη του Ιπποκρατείου επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως. Συζητήθηκε η προοπτική νέας παρέμβασης παρέμβαση την Πέμπτη 27/09 και πάλι στο Ιπποκράτειο, μιας και πρόκειται για μέρα γενικής εφημερίας.
  • Αποφασίστηκε μαζική παρέμβαση (το κείμενο που θα μοιραστεί παρατίθεται παρακάτω) στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Παπαναστασίου τη Δευτέρα 24/09 στις 10:00 για να απαιτήσουμε την επανασύνδεση ρεύματος συναγωνιστή/κατοίκου και να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στην εισπρακτική πολιτική της ΔΕΗ. Ενημέρωση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Τούμπας.
  • Η επόμενη συνέλευση θα γίνει Τετάρτη 26/09 στις 19:00 στην Πλατεία Αγ. Θεράποντα (σε περίπτωση βροχής στο χώρο του Κοινωνικού Κέντρου Αγώνα – Σινιόσογλου 22). Προτεινόμενες προβολές, το Ντοκιμαντέρ «Η Υγεία σε Κρίση – το παράδειγμα του Κιλκίς» όπως επίσης και το Ντοκιμαντέρ «ο Αγώνας». Ραντεβού στο στέκι στις 18:30 για μεταφορά.
  • Aναλήφθηκε η ευθύνη δημιουργίας αφίσας, αφισοκολλήσεων και μεταφορά του τεχνικού εξοπλισμού.
  • Δρομολογήθηκαν εργασίες ευπρεπισμού, καθαριότητας και δημιουργίας υποδομών στο χώρο του Κέντρου Αγώνα. Περισσότερα στην επόμενη συνέλευση.
  •  Λόγω μη επίσημης και πλημμελούς ενημέρωσης για το κάλεσμα των Πρωτοβάθμιων Σωματείων αποφασίσαμε τη συμμετοχή μας ως ατόμων και κατά συνείδηση.
  • Έγινε πρόταση για κύκλο αυτομόρφωσης που να αφορά τη φυσική δόμηση, τη δημιουργία κόμποστ, κ.λπ.
  • Η συζήτηση για τα ζητήματα θέρμανσης και διατροφής μετατέθηκε για την επόμενη συνάντηση.

 

 

ΚΟΨΑΝΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΜΑΣ

ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ?

Πριν ένα μήνα συνεργείο του εργολάβου διακοπής ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ, έκοψε το ρεύμα στο γείτονά μας Σ., εργαζόμενο σε επισφαλή εργασία.

Η περίπτωση του Σ. δεν είναι η μοναδική. Τον περασμένο χρόνο βρεθήκαμε αρκετές φορές αντιμέτωποι/ες με παρόμοια περιστατικά. Αντί να τους τη χαρίσουμε λοιπόν, στεκόμαστε δίπλα στο γείτονά μας και παρεμβαίνουμε την Δευτέρα 24/9 στις 10:00 στη ΔΕΗ της Παπαναστασίου απαιτώντας:

 

  • άμεση επανασύνδεση του ρεύματος από το συνεργείο του εργολάβου
  • διαγραφή  των προστίμων και
  • διακανονισμό με  τους όρους που θα θέσει ο Σ.

Η ΔΕΗ και οι εργολάβοι συνεχίζουν την άγρια επίθεση σε όσους/ες δεν έχουν να πληρώσουν το λογαριασμό του ρεύματος, παίρνοντας ανοιχτά το μέρος των ‘’από πάνω’’. Σε τέτοιες εκβιαστικές πρακτικές, στεκόμαστε συλλογικά ενάντια:

Οργανώνουμε άρνηση πληρωμών του χαρατσιού

Οργανώνουμε δίκτυο αλληλεγγύης απέναντι στα κοψίματα του ρεύματος

Χτίζουμε δομές αντίστασης και αλληλεγγύης

 ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

 Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Κατοίκων Τούμπας

Πλατεία Αγίου Θεράποντα, κάθε Τετάρτη στις 7 μμ.

(σε περίπτωση βροχής, στο Κοινωνικό κέντρο Αγώνα, Σινιόσογλου 22)

Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης: 6976906286

www.toumba.espivblogs.net

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *