ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ – ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Σε μια εποχή που ο φασισμός ξανάρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, οι αποδιοπομπαίοι τράγοι είναι για μια ακόμη φορά οι μετανάστες. Η προεκλογική καραμέλα περί ασφάλειας, στόχο έχει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα και να συνδέσει την υποβάθμιση των ζωών μας με εκείνους που δεν έχουν καμιά ευθύνη γι αυτό, τους μετανάστες.

Υγειονομική βόμβα, εγκληματικότητα, ανεργία, άνθρωποι λαθραίοι, είναι μια σειρά από φασιστικά επιχειρήματα που περιφράσσουν τις ελευθερίες όλων των ανθρώπων, μεταναστών και ντόπιων. Για τους πρώτους έχουν σχεδιάσει τον εγκλεισμό στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για τους δεύτερους έχουν σχεδιάσει την περίφραξη των συνειδήσεων.

Ιστορικά, κάθε φορά που μια κοινωνία περνούσε κρίση, στρεφόταν στον εκφασισμό του εσωτερικού της. Έτσι δημιουργήθηκαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης Εβραίων στη ναζιστική Γερμανία. Τα σημερινά στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών που υπάρχουν ήδη, αλλά και αυτά που θέλει να φτιάξει το κράτος με τη συναίνεση ή τη μη αντίδραση όλων των κομμάτων δεν απέχουν πολύ από αυτά των Χίτλερ – Γκέμπελς.

Η δικαιολογία ότι εκεί οι μετανάστες θα έχουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης είναι ψευδής από κάθε άποψη γιατί:

  • Ποτέ κανένας αντίστοιχος χώρος δε χρησιμοποιήθηκε για να περιθάλψει άτομα, αλλά για να τα οδηγήσει στην περαιτέρω εξαθλίωση και εξουδετέρωση
  • Η λογική τους είναι να κρατήσουν τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο μακριά από το ‘’πολιτισμένο’’ κέντρο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, φτιάχνοντας γκρίζες ζώνες- αποθήκες
  • Καμία κοινωνία δε μπορεί να ευημερήσει με φυλακές και ζώνες διαχωρισμού

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες κρίσης βρίσκουν πάτημα και ενδυναμώνονται φασιστικές ομάδες όπως η Χρυσή Αυγή. Η λογική της ‘καθαρής φυλής’ όχι μόνο είναι ξεπερασμένη αλλά και επικίνδυνη.  Γιατί γι αυτούς πάντα θα υπάρχει κάποιος επικίνδυνος εχθρός προς εξουδετέρωση, πάντα θα πρέπει να γίνεται εκκαθάριση.

Εμείς ως Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Κατοίκων Τούμπας στεκόμαστε ενάντια σε τέτοιες φασιστικές λογικές που διαχωρίζουν τους ανθρώπους σε ανώτερους και κατώτερους και θεωρούν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια δικαίωμα των λίγων και εκλεκτών.

Θεωρούμε ότι με τους μετανάστες έχουμε κοινά προβλήματα. Ζούμε όλοι στο περιθώριο που μας ωθούν οι πολιτικές του κράτους και της εργοδοσίας, γινόμαστε αόρατοι. Ζούμε χωρίς χαρτιά, χωρίς δουλειά, μέσα στην ίδια απόγνωση και όλοι δεχόμαστε καταστολή και διώξεις.

Σήμερα είναι οι μετανάστες αυτοί που οδηγούνται σε μαζικά φυλακές, αλλά αύριο μπορεί να είναι ο καθένας από εμάς που σηκώνει και θα συνεχίσει να σηκώνει το ανάστημά του απέναντι στην τρομοκρατία που ασκούν κράτος, εργοδοσία, φασίστες. Με τους μετανάστες μπορούμε μόνο να συμπορευτούμε, να κάνουμε κοινούς αγώνες για να φτιάξουμε ένα κόσμο που δεν θα αποκλείει κανέναν. Με τους μετανάστες μπορούμε μόνο να είμαστε αλληλέγγυοι, όχι απέναντί τους.

 

  • Το Σάββατο σας καλούμε στο Κοινωνικό Κέντρο Αγώνα, σε εκδήλωση με θέμα την αλληλεγγύη στους μετανάστες

 

Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Κατοίκων Τούμπας,

Κοινωνικό Κέντρο Αγώνα (πρώην νεανικό σταυροδρόμι), Σινιόσογλου 22, Κάτω Τούμπα

http://toumpa.espivblogs.net/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *