ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ

Η Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Κατοίκων Τούμπας, στέκεται ενάντια στην προσπάθεια συκοφάντησης και στοχοποίησης της  Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Χολαργού-Παπάγου από τον λιβελογράφο Β.Γ. Λαμπρόπουλο, αρθρογράφο στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» και τα αφεντικά που αυτός υπηρετεί.

Τα γεγονότα είναι λίγο -πολύ γνωστά. Στις 9/2, μια μέρα πριν το τριήμερο των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων και συγκεντρώσεων ενάντια στη ψήφιση του Μνημονίου 2, η Συνέλευση Χολαργού – Παπάγου μοίρασε ένα κείμενο στους σταθμούς του μετρό με το οποίο καλούσε τους εργαζόμενους της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, να μην ενδώσουν στις πιέσεις της κυβέρνησης και της αστυνομίας και να κρατήσουν ανοικτούς τους σταθμούς τις ώρες των συγκεντρώσεων, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να συμμετέχει, να έχει διέξοδο από τα χημικά και την αγριότητα των δυνάμεων καταστολής και να υπάρχει σημείο πρώτων βοηθειών στο σταθμό του Συντάγματος. Μπορεί το κάλεσμα να μην εισακούστηκε από τους εργαζομένους, όμως ενόχλησε τόσο το καθεστώς που αποφάσισε να στήσει ένα βρώμικο μηχανισμό προπαγάνδας με τα δύο εναπομείναντα όπλα του, το παρακράτος και τους δημοσιογράφους. Στις 25/2 βρέθηκε σ’ ένα βαγόνι του Μετρό ένας αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός που δεν εξερράγη. Την 1/3 στην εφημερίδα «Το Βήμα» ο δημοσιογράφος-προβοκάτορας Β.Γ. Λαμπρόπουλος συνέταξε ένα χυδαίο και προβοκατόρικο άρθρο με σκοπό να συνδέσει τον εμπρηστικό μηχανισμό στο μετρό με το κάλεσμα της συνέλευσης Χολαργού – Παπάγου.

 Σε μια περίοδο όξυνσης του ταξικού πολέμου που διεξάγεται στην κοινωνία μας, σε μία στιγμή που η οργή των από κάτω παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, η εξουσία αντεπιτίθεται απροκάλυπτα με όλες τις δυνάμεις της, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να συκοφαντήσει, να διασπάσει και να χτυπήσει όσους οργανώνονται και αντιστέκονται.  Άξιοι συμπαραστάτες της σε αυτή την προσπάθεια μαύρης προπαγάνδας, παραπληροφόρησης και εκφοβισμού της κοινωνίας, όπως πάντα τα ΜΜΕ και οι «πρόθυμοι» δημοσιογράφοι που σαν άξιοι μισθοφόροι των κρατικών κατασταλτικών υπηρεσιών επιβεβαιώνουν σε κάθε ευκαιρία τον ρόλο τους.

Όσο οι διάφορες συνελεύσεις, συλλογικότητες και οι δομές αντίστασης και αλληλεγγύης αποκτούν δύναμη, τόσο το σύστημα και τα μέσα του θα μας χτυπούν με κάθε τρόπο. Η στοχοποίηση της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Χολαργού-Παπάγου έμμεσα στοχοποιεί και όλες τις συνελεύσεις και τις συλλογικότητες που αντιστέκονται στον κόσμο που οι ‘από πάνω’ θέλουν να φτιάξουν για μας. Στο πρόσωπο της συνέλευσης Χολαργού-Παπάγου βάλλεται κάθε συνέλευση γειτονιάς, κάθε άτομο, ομάδα ή συλλογικότητα που επιλέγει να αγωνίζεται  ενάντια στις λογικές αυτού του συστήματος.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

                                                                                                Τούμπα,  Μάρτης 2012

                                                                            Ανοικτή Συνέλευση Αγώνα Κατοίκων Τούμπας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *