Κοινωνικό κέντρο αγώνα

 

                               ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

                            ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ!

Η Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Κατοίκων Τούμπας  πήρε σάρκα και οστά στην πλατεία του Αγίου Θεράποντα το καλοκαίρι του 2011, με σκοπό την αυτοοργάνωση σε επίπεδο γειτονιάς και την αντίσταση στην γενικευμένη υποβάθμιση της ζωής μας. Το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου κατέλαβε το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν παλιά το Νεανικό Σταυροδρόμι και τον τελευταίο καιρό παρέμενε άδειο. Σκοπός αυτής της κίνησης ήταν να βρεθεί ένα μέρος όπου θα μπορούσε να πραγματοποιείται η συνέλευση τις κρύες και βροχερές μέρες του χειμώνα αλλά και για να αποκτήσει η γειτονιά ένα σημείο αναφοράς και ένα χώρο συνάντησης για την ανάπτυξη κοινωνικών αγώνων και την οργάνωση δομών αλληλεγγύης, έξω από τη λογική της αντιπροσώπευσης, του κέρδους και του εμπορεύματος.

Εν κατακλείδι η κίνηση για κατάληψη συνοψίζεται στο εξής: Αρνούμαστε να πληρώσουμε για να στεγάσουμε τις ανάγκες μας, να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τους αγώνες μας.Αξιοποιούμε το εγκατελειμένο κτίριο από το δήμο σαν σημείο συνάντησης, επιθυμούμε να στεγάσουμε ανάγκες της τοπικής κοινωνίας εχοντας πάντα στο μυαλό ότι από αυτην την γνωριμία επιδιώκουμε να προκύψουν αγωνες. Σ’ αυτόν το χώρο χτίζουμε άμεσες οριζόντιες σχέσεις, η διαφορετικότητα βρίσκει ελεύθερο έδαφος, η ψυχαγωγία γίνεται χωρίς τη διαμεσολάβηση του χρήματος.

                     Ελατε να συνατηθούμε, να μιλήσουμε και να αγωνιστούμε ολοί μαζί!

                                 2011_09_19_poster_inter4-283x600


[iframe http://www.ivisit.gr/demos/kka/kka_kka.html 580 650]

bar Panorama-edited vivliothiki Panorama-edited skoteinos Panorama-edited ping pong Panorama-edited avli Panorama-edited

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *