Ενημέρωση σχετικά με την παρέμβαση στη ΔΕΗ της Παπαναστασίου

Ενημέρωση από την Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Κατοίκων Τούμπας σχετικά με την παρέμβαση στη ΔΕΗ της Παπαναστασίου για το κομμένο ρεύμα στο Κοινωνικό Κέντρο Αγώνα.
Την Τρίτη 26/06 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στη ΔΕΗ της Παπαναστασίου για το κομμένο ρεύμα στο ΚΚΑ.
Κρίθηκε ως επιτυχημένη παρέμβαση. Είμασταν περίπου 20 άτομα. Μπήκαμε μέσα, μοιράσαμε κείμενα και αρχίσαμε να κολλάμε αφίσες με κόλλα, πρώτα στο γραφείο της εργολαβίας που κόβει τα ρεύματα και συνεχίσαμε σε όλα τα γραφεία, ανεβήκαμε στον πάνω όροφο, κολλήσαμε στα ταμεία και κινηθήκαμε προς τα μέσα. Το κλίμα ήταν σχετικά ήρεμο. Φτάσαμε στα ενδώτερα των γραφείων, δημιουργήθηκε ένα κλίμα έντασης με κάποιους πιο υψηλα ιστάμενους και μετά από μικρή συνάντηση με την υποδιευθύντρια μας ζητήθηκε ο αριθμό της παροχής για να διευθετηθεί το θέμα. Αφού δώσαμε τον αριθμό, μπήκαμε στο γραφείο του διευθυντή. Εκεί έγινε μία συζήτηση διαπραγμάτευσης της οποίας το συμπέρασμα ήταν ότι θα μας συνδέσουν το ρεύμα ανευ όρων άμεσα και ότι ενδέχεται στο μέλλον να κληθούμε να απαντήσουμε αν προεραιτικά θέλουμε να κάνουμε συμβόλαιο (με κάποιον από εμας να δίνει το ονομά του/της). Φεύγοντας φωνάξαμε κάποια συνθήματα.
Την επόμενη μέρα το Κοινωνικό Κέντρο Αγώνα είχε ρεύμα.
Σε ό,τι αφορά την πρόταση του διευθυντή να κάνουμε συμβόλαιο, η απόφασή μας ως προς αυτό είναι αρνητική.
Θεωρούμε την κίνηση αυτή, να συνδεθεί άνευ όρων ρεύμα σε κατειλημμένο χώρο, ως μια μικρή νίκη του αγώνα μας απέναντι στην καθημερινή εξαθλίωση που επιχειρούν να μας επιβάλλουν.

One thought on “Ενημέρωση σχετικά με την παρέμβαση στη ΔΕΗ της Παπαναστασίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *