Αγώνας για ζωή και όχι για ψίχουλα & ψωμί

Τούμπα-Θεσ/νίκη Δεκέμβριος 2011


Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011:  Στις 7.00 το πρωί καταλήφθηκε από κατοίκους της Τούμπας και από αλληλέγγυους/ες το κτίριο της ΔΕΗ στην Παπαναστασίου (το πιο κομβικό κτίριο της ΔΕΗ στην ανατολική Θεσσαλονίκη) με στόχο, να γίνει κέντρο αγώνα, ενάντια στα χαράτσια και στην υποτίμηση των ζωών μας. Δείξαμε έμπρακτα, με την απόφαση μας να καταλάβουμε το συγκεκριμένο κτήριο για δύο ημέρες ,ότι είμαστε αποφασισμένες και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια σε κάθε κρατικό εκβιασμό και ότι δεν θα ακολουθήσουμε την πορεία που μας επιβάλλουν προς το δρόμο της υποταγής και της δουλείας. Πολύς κόσμος στήριξε την συγκεκριμένη δράση, συμμετέχοντας στις ανοιχτές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα στην κατάληψη. Όπως ήταν αναμενόμενο η προβολή αυτής της δυναμικής μας κινητοποίησης από τα ισχυρά καθεστωτικά ΜΜΕ ήταν μηδαμινή. Και πώς να μην ήταν άλλωστε, αφού ξέρουμε καλά το ρόλο που έχουν στο σύστημα και την εξαπάτηση που προβάλουν σαν ενημέρωση στην κοινωνία.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ «ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ»

Τα χαράτσια του ειδικού τέλους ακινήτων έχουν ήδη έρθει μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Οι τελευταίοι  πολιτικοί χειρισμοί με τη νέα εγκύκλιο που δημοσιεύτηκε πριν από μερικές ημέρες, δείχνουν πως όχι μόνο δεν παίρνουν άμεσα πίσω το εκβιαστικό χαράτσι, αλλά αντιθέτως διογκώνουν με αισχρά τερτίπια και τη λογική του διαχωρισμού της κοινωνίας σε ευπαθείς και μη ομάδες, μια λογική που προάγει την έννοια του «διαίρει και βασίλευε».  Μετά από τις έντονες αντιδράσεις της πλειοψηφίας του κόσμου μέσα από τις συνελεύσεις και την οργάνωση στις  γειτονιές, οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι ο αγώνας μπορεί να επιφέρει θετικά αποτελέσματα. Η παράταση πληρωμής του λογαριασμού από 40 σε 80 ημέρες μετά την έκδοσή του, καθώς και το γεγονός ότι συζητείται η αποσύνδεση του χαρατσιού από το λογαριασμό της ΔΕΗ, αποδεικνύουν ότι μπορούμε να οργανωθούμε και να πετύχουμε πολλά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

-ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

Στην εβδομαδιαία ανοιχτή συνέλευση Αγώνα κατοίκων Τούμπας  εδώ και έξι περίπου μήνες οργανώνουμε άρνηση πληρωμών του ειδικού τέλους ακινήτων, έχουμε δημιουργήσει δίκτυο τηλεφώνων που κινητοποιείται ενάντια στα κοψίματα του ρεύματος, επιδιώξαμε επικοινωνία και συντονισμό και με τις άλλες συνελεύσεις γειτονιών, κάναμε δυναμικές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις για ότι θέμα προέκυπτε.

-ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

-ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Οι  πορείες και οι διαδηλώσεις, οι καταλήψεις και η έντονη αδιαμεσολάβητη δράση των ανθρώπων στους δρόμους, είναι οι μόνιμοι και επικίνδυνοι αντίπαλοι του κράτους. Γι’ αυτό η επιδίωξη του είναι να περιορίσει και να εξαλείψει όλες τις μορφές κοινωνικής δράσης χτυπώντας ‘τες με όποιον τρόπο μπορεί. Εμείς όμως δεν θα σταματήσουμε.

Οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι – Είναι δίκαιοι και θα συνεχίσουν μέχρι τέλους…

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ

Όλοι και όλες στην ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στις 19.00

στο Κοινωνικό Κέντρο Αγώνα(πρώην νεανικό σταυροδρόμι) Σινιοσόγλου 22, Κ.Τούμπα

(τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης 6976906286)

http://toumpa.espivblogs.net/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *