ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΗΡΘΑΝ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Νοέμβρης 2011

Τούμπα – Θεσσαλονίκη

Αν όχι τώρα, πότε; Αν όχι εμείς, ποιοί;

Τα ψέματα τελείωσαν. Τα χαράτσια του ειδικού τέλους ακινήτων έχουν αρχίσει να έρχονται και στην Θεσσαλονίκη μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ο εκβιασμός που μας επιβάλουν «ή φορολογώ την κατοικία σου ή σου κόβω το ρεύμα για το σπίτι σου» είναι πλέον μία πραγματικότητα που μας βάζει το μαχαίρι στο λαιμό. Τέτοιοι εκβιασμοί συνιστούν πλέον μία κατάσταση τρομοκρατίας ιδιαίτερα στους άνεργους όπου ακόμα και ήδη υπάρχουσες ρυθμίσεις νομικές ρυθμίσεις παραμένουν θολές και προσπερνιούνται.

Τα χαράτσια έρχονται. Τι κάνουμε τώρα;

Εμείς μιλάμε, πάνω από όλα, για μία σκέτη αξιοπρέπεια!

Ζούμε πλέον oι περισσότεροι/ες από εμάς στα όρια της επιβίωσης, καθώς πολλοί/ες είμαστε άνεργοι/ες ή έχουμε τεράστιες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ενώ το κόστος ζωής όλο και ανεβαίνει. Για παράδειγμα, το κόστος βενζίνης και πετρελαίου θέρμανσης, το ειδικό τέλος για το φυσικό αέριο, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ (νέες αυξήσεις 19% το επόμενο διάστημα), οι περιφράξεις στην υγεία (5ευρω), η υποβάθμιση της παιδείας, κλπ.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ & ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ & ΜΟΝΗ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ

Ζυγίζοντας τα δεδομένα είδαμε πως αυτό το χειμώνα δεν τη βγάζουμε, αν δεν οργανωθούμε και δεν απαντήσουμε μαζικά, συλλογικά και αυτοοργανωμένα. Ξεκινήσαμε εδώ και τέσσερις μήνες μια σειρά συνελεύσεων στην περιοχή της Τούμπας συζητώντας για θέματα που μας απασχολούν και πραγματοποιώντας συνεχείς δράσεις επικοινωνίας και αντίστασης. Η συνέλευση πλαισιώνεται από πλήθος κόσμου με πνεύμα σύμπραξης και έχει ανοιχτά αντιιεραρχικά χαρακτηριστικά, χωρίς ιδεολογικές και κομματικές ταμπέλες. Πιστεύουμε ότι είναι ζήτημα αξιοπρέπειας για όλους/ες εμάς στη γειτονιά της Τούμπας να σταθούμε ο ένας πλαϊ στον/ην άλλο/η σε αυτή την δύσκολη κατάσταση και να μην επιτρέψουμε άλλη υποβάθμιση των ζωών μας. Έτσι, μέσα από όλη αυτή την προσπάθεια παίρνουμε την πρωτοβουλία και ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ:

 

ΠΟΡΕΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ την

Τρίτη 15/11 στις 6μμ στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ

 

• ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ την Τετάρτη 16/11 στις 7μμ στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ

ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ (πρώην Νεανικό Σταυροδρόμι, Σινιόσογλου 22, Κάτω.Τούμπα)

ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

1. Άρνησης πληρωμών του ειδικού τέλους για τα ακίνητα: πώς θα το πετύχουμε;

2. Δικτύου τηλεφώνων που να κινητοποιείται ενάντια στα κοψίματα του ρεύματος στην Τούμπα

3. Συνεχιζόμενων παρεμβάσεων στη ΔΕΗ της Παπαναστασίου (κάθε Τρίτη στις 11:00) και σε άλλες ιδιωτικές εταιρίες

4. Δυναμικών παρεμβάσεων – μπλοκαρισμάτων των εργολαβιών που κόβουν το ρεύμα

5. Συντονισμού – επικοινωνίας με άλλες συνελεύσεις γειτονιών της Θεσσαλονίκης

Στις 27 Οκτώβρη πραγματοποιήσαμε κατάληψη στο εγκαταλελειμμένο Νεανικό Σταυροδρόμι (Σινιόσογλου 22, Κ.Τούμπα), με σκοπό να το μετατρέψουμε σε ένα ανοιχτό Κοινωνικό Κέντρο Αγώνα της γειτονιάς της Τούμπας, στεγάζοντας σ’ αυτό τις ιδέες και τις ανάγκες μας. Καλούμε όλους/ες τους/τις κατοίκους της Τούμπας σε ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στις 19.00

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *