Κείμενο απεύθυνσης στις συνελεύσεις γειτονιάς

Μετά από 4 μήνες συναντήσεων στην πλατεία Αγ. Θεράποντα, η Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Κατοίκων Τούμπας, κατέλαβε στις 27 Οκτωβρίου το εγκαταλελειμένο πρώην Νεανικό Σταυροδρόμι, με σκοπό να στεγαστεί και να μετατρέψει το χώρο σε ένα ανοιχτό Κοινωνικό Κέντρο Αγώνα των γειτονιών της Τούμπας. Εκεί πραγματοποιούμε τις συνελέυσεις μας κάθε Πέμπτη στις 7μμ, με ανοιχτό, αντι-ιεραρχικό χαρακτήρα, μακριά από κόμματα και αντίστοιχες οργανωτικές δομές.         Επιθυμία μας είναι να αντιδράσουμε σε όλες εκείνες τις πολιτικές που στόχο έχουν την εξαθλίωση μας μέσω της επίθεσης σε εισοδήματα, συντάξεις, αλλά και σε τομείς όπως υγεία, παιδεία, νερό, ενέργεια. Επιλέγουμε να απαντήσουμε με αυτοοργάνωση σε επίπεδο γειτονιάς.

Η κύρια δράση μας τις τελευταίες εβδομάδες, είναι η σειρά παρεμβάσεων στη ΔΕΗ της Παπαναστασίου (κάθε Τρίτη μοίρασμα κειμένων, συζητήσεις με τους εργαζόμενους και τον εργολάβο). Ωστόσο, τώρα που τα χαράτσια είναι  πια στην πόρτα μας, η ανάγκη για πιο δυναμικές δράσεις όπως η οργάνωση της άρνησης  πληρωμής τους, η αντίδραση απέναντι στα κοψίματα του ρεύματος και η επανασύνδεση,  γίνεται  ακόμα πιο επιτακτική.

Θέλοντας να κοινωνικοποιήσουμε το χώρο που καταλάβαμε και αναγνωρίζοντας την ανάγκη να οργανώσουμε πιο μαζικά τις δράσεις μας απέναντι στην καθημερινή υποβάθμιση της ζωής μας, αποφασίσαμε να καλέσουμε σε:

  • ΠΟΡΕΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ την Τρίτη 15/11 στις 6μμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ
  • ·        ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ με προτάσεις οργάνωσης δράσεων για την συνέχιση και κορύφωση του αγώνα μας, την Τετάρτη 16/11 στις 7μμ στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ (πρώην Νεανικό Σταυροδρόμι, Σινιόσογλου 22, Κάτω Τούμπα)

 

Απευθυνόμαστε στις υπόλοιπες συνελεύσεις γειτονιάς της Θεσσαλονίκης, προτείνοντας να οργανώσουν ταυτόχρονες παράλληλες δράσεις, έτσι ώστε να συντονίσουμε και να συγχρονίσουμε τον αγώνα μας στις γειτονιές μας. Πρόταση μας είναι επίσης να οργανωθεί μία κοινή κεντρική εκδήλωση με τη συμμετοχή όλων των συνελεύσεων γειτονιάς της πόλης μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Επίσης σας καλούμε την Πέμπτη 10/11 στις 9μμ, μετά τη συνέλευση μας, στο φαγοπότι που θα οργανώσουμε στο Κοινωνικό Κέντρο Αγώνα με σκοπό τη γνωριμία με τον καινούριο χώρο.

                               Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Κατοίκων Τούμπας

http://toumpa.espivblogs.net/

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *